Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Σχέδιο μείωσης φόρων επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Μεγάλες φορολογικές παρεμβάσεις, προς την κατεύθυνση της μείωσης των (πολλών) βαρών που έχουν συσσωρευθεί τα τελευταία χρόνια, φέρεται να απεργάζεται...
η κυβέρνηση. Το χρονικό ορόσημο, που τίθεται για το έργο αυτό, τοποθετείται στις αρχές του 2015. Οταν δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών θα είναι σε θέση να ανακοινώσει πρωτογενές πλεόνασμα για δεύτερο συνεχή χρόνο.
Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να είναι έτοιμοι από τώρα, ούτως ώστε να «αξιοποιήσουν» αυτή την προοπτική προεκλογικά (σσ όποτε και αν στηθούν οι επόμενες κάλπες). Λεπτομέρειες για το που και πότε θα «χτυπήσει» το οικονομικό επιτελείο, δεν έχουν γίνει γνωστές. Ωστόσο, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσημης παρέμβασης του, εμμέσως πλην σαφώς, αναφέρθηκε στο θέμα.
Από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όταν το θέμα έρχεται προς συζήτηση, ούτε επιβεβαιώνουν, αλλά και ούτε διαψεύδουν την προοπτική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι «κάτι» ετοιμάζεται. Προς το παρόν, όμως, κανείς δεν γνωρίζει τί. Το πιθανότερο είναι πάντως ότι μια «ιδέα» θα πάρουμε λίγο πριν τις κάλπες του Μαίου.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου