Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Εμμονή του Έρογλου με τους δύο «λαούς» στην Κύπρο

Εμμονή έχει ο Τουρκοκύπριος Ν. Έρογλου με τη λέξη «λαός» την οποία χρησιμοποιεί επανειλημμένως όποτε αναφέρεται στο Κυπριακό. Στην τελευταία του τοποθέτηση για το θέμα, είπε ότι.... «πάνω από όλα στην Κύπρο υπάρχουν δύο «λαοί», και είναι δικαίωμά τους να ζουν ελεύθερα, ήσυχα και με ασφάλεια σε αυτά τα εδάφη». 
Δηλαδή διαγράφεται αυτόματα η παράνομη εισβολή του «Αττίλα», το ψευδοκράτος, οι παράνομοι Τούρκοι έποικοι. Διαγράφονται όλες οι κατάφορες παραβιάσεις του διεθνούς γραπτού και άγραφου δικαίου και δημιουργείται με το «έτσι θέλω» ένας «λαός» και ένα «κράτος» τερατούργημα της ΝΤΠ.
«Εμείς βλέπουμε και αποδεχόμαστε αυτή την πραγματικότητα, και εάν η απέναντι πλευρά δει αυτή την πραγματικότητα και κάνει ανάλογα τις κινήσεις της, δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρξει μια συμφωνία».
Η δύναμη του «λαού» είναι πολύ σημαντική για τον ηγέτη του, ανέφερε ο Ντερβίς Έρογλου σημειώνοντας ότι κατά την αναζήτηση της λύσης το να αισθάνεται τη στήριξη του κόσμου, είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν και θα αναζητήσει μια συμφωνία προς όφελος του… «λαού».
Είναι προφανές ότι ο Έρογλου έχει «κολλήσει» με τη λέξη «λαός» γιατί πραγματικά δεν υπάρχει καμία άλλη που να μπορεί να περιγράψει τους τουρκοκύπριους εξυπηρετώντας τα συμφέροντά του. έθνος δεν είναι, ούτε πολίτες εφόσον δεν έχουν κράτος.
Οι σωστές λέξεις που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν είναι: έποικοι, εισβολείς, κατακτητές. Λέξεις που… για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να βάλει στο στόμα του ο Έρογλου.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου