Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μ.Ομπάμα: "Δεν θα προβούμε σε άλλες κυρώσεις κατά της Ρωσίας"

Ρωσία και Δύση «τράβηξαν γραμμή» στην κρίση της Ουκρανίας, με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τους συμμάχους του να συμφωνούν ότι δεν θα επιβάλουν άλλες κυρώσεις, εκτός....
και αν η Μόσχα πάει πέρα από την κατάληψη της Κριμαίας.
Επί του πρακτέου όμως αυτό δηλώνει ότι η Δύση αναγνωρίζει ότι δεν μπορέι να κάνει τίποτα πλέον ως προς την Κριμαία, η οποία οριστικά επέστρεψε εκεί που ανήκε στην Ρωσία.
Περιγράφοντας τη Ρωσία ως μια «περιφερειακή δύναμη» και όχι την μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, ο Ομπάμα δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν μπορούν να απομακρυνθούν στρατιωτικά από την Κριμαία, όμως η προσάρτηση της περιοχής δεν είναι 'τελειωμένη υπόθεση', αφού η διεθνής κοινότητα δεν θα την αναγνωρίσει.
«Είναι στο χέρι της Ρωσίας να ενεργήσει υπεύθυνα και να δείξει για μια ακόμα φορά ότι είναι πρόθυμη να συμμορφωθεί με τους διεθνείς κανόνες και... αν αποτύχει να το πράξει, τότε θα υπάρξει κάποιο κόστος», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο τέλος του συνεδρίου για την πυρηνική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη.
Φυσικά ο Αμερικανός προεδρος γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτο δεν ισχύει κθότι η Ρωσία αποτελεί την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη, και άλλωστε για αυτό έκαναν ότι έκαναν στην Ουκρανία και έδιωξαν τον πρόεδρο Γιανούκοβιτς.Στόχος ήταν να βρεθεί το ΝΑΤΟ σε απόσταση βολής από την Μόσχα.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου