Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Σενάρια τριπλών εκλογών τον Μάΐο διαρρέει το Μαξίμου

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πλέον κρίσιμο πρόβλημα βιωσιμότητας έχοντας πλέον πλειοψηφία μόλις δύο ψήφων στο....
Κοινοβούλιο (υπάρχουν και οι δύο εφεδρείες φυσικά, του Α.Λοβέρδουθ, του Χ.Αηδόνη, πλέον και του Ψαριανού της ΔΗΜΑΡ και διάφορων άλλων οι οποίοι έχουν στενές σχέσεις με τράπεζες οι οποίες "κάνουν όλο το παιχνίδι" στο Κοινοβούλιο για τους μη γνωρίζοντες...
Τα γεγονότα της χθεσινής ημέρας επαναφέρουν στο προσκήνιο το σενάριο των τριπλών εκλογών τον Μάϊο (έτσι διαρρέεται από το Μαξίμου), αλλά μάλλον αυτό το σενάριο διαρρέει από το Μαξίμου προς "εκφοβισμό" των υπολοίπων βουλευτών.
Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά βλέποντας πλεον την πλειοψηφία της κυβέρνησης να είναι οριακή, αλλά την κυβέρνηση υποτίθεται ότι δημοσκοπικά ανακάμπτει (έτσι λένε μάλλον για να πείσουν τους εαυτούς τους)
Το σενάριο των εκλογών τον Μαϊο δεν αποκλείει την ύπαρξη και άλλων δυο σεναρίων:
- εκλογές τον Απρίλιο
- εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο
Σενάριο 1: Εκλογές τον Απρίλιο
Όσοι προτείνουν εθνικές εκλογές πριν από τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές θεωρούν πως αυτή είναι η καλύτερη συγκυρία για τη Νέα Δημοκρατία γιατί νομίζουν ότι έχει ανακοπεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ανέβει ιδιαίτερα (;) η Χρυσή Αυγή ενώ άλλοι προτείνουν και αιφνιδιασμό με ρήξη με την τρόικα όπως o γ.γ. της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκος. Το είχε προτείνει και ο ...Ν.Κακλαμάνης!
Σενάριο 2: Εκλογές τον Μάιο
Το προτείνουν πολλοί βουλευτές και υπουργοί. Θεωρούν ότι όσα περνάει ο καιρός τόσο θα πέφτει η κυβέρνηση. Και προτείνουν τον Μάιο αφού στις 23 Απριλίου αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα και υποτίθεται ότι ξθα έχουν "ψυχολογικό πλεονέκτημα" να κάνουν τριπλές εκλογές θεωρώντας ταυτόχρονα ότι θα "σπάσει στα τρία η δυσφορία των πολιτών" έχοντας τρεις κάλπες μπροστά τους καθώς προτείνουν ως καταλληλότερη ημέρα την 25η Μαΐου.
Σενάριο 3: Εκλογές το φθινόπωρο
Μετά τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο συγκεκριμένα. Όσοι το προτείνουν εκτιμούν πως θα έχει κλείσει ένας σημαντικός κύκλος για την κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι θα έχουν ληφθεί αποφάσεις για το χρέος και το χρηματοδοτικό κενό και ποντάροντας ότι το καλοκαίρι δημιουργεί "θετικότερη ψυxολογία" στoyς πολίτες...
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου